SUUS! Kinderpsycholoog & jeugdpsychologie

Wie is Suus?

Suzanne Smedts studeerde Geestelijke Gezondheidskunde aan de Universiteit van Maastricht en behaalde haar Master of Mental Health Sciences (2006). Daarna studeerde ze Orthopedagogiek aan de Universiteit van Amsterdam en behaalde ze de Master Pedagogical Sciences (2007). Vervolgens startte ze als kinder- en jeugdpsycholoog bij Virenze (2007), later Buro van Roosmalen GGZ. Daar volgde ze de opleiding EMDR (2010), Basiscursus Cognitieve Gedragstherapie (2011) en de opleiding tot GZ (Gezondheidszorg)-psycholoog kinderen en jeugd (2014). Later volgde ze de opleiding Cognitieve Gedragstherapie bij problematisch middelengebruik (2016) en werd ze EMDR-practitioner Kind & Jeugd. In 2018 begon ze aan de opleiding tot systeemtherapeut (o.a. opleidingen Verbindend gezag en geweldloos verzet en Attachment-Based Family Therapy (ABFT)). Momenteel werkt ze als GZ-psycholoog kinderen en jeugd/ regiebehandelaar en systeemtherapeut bij Arkin Jeugd en Gezin en in haar eigen praktijk; Suus! Praktijk voor kinder- en jeugdpsychologie.

Suzanne;

In mijn werk als kinder- en jeugdpsycholoog heb ik gemerkt dat er voor veel mensen een drempel bestaat om hulp te vragen bij een psycholoog. Vaak gaat het juist om veel voorkomende en herkenbare problemen. In de meeste gevallen zijn er slechts een paar gesprekken nodig om kind en ouders weer een heel eind op weg te helpen. Ik merk dat technieken als (cognitieve) gedragstherapie, EMDR en mindfulness daarbij goed van pas komen. Het geeft mij veel voldoening om kinderen, jongeren en hun ouders op weg te helpen. Ook merk ik dat alleen al het benoemen, het herkennen van bepaalde problematiek , voor veel erkenning zorgt bij zowel ouders als het kind. Zo vallen alle puzzelstukjes op hun plek. Tijdens deze gesprekken met kinderen en jongeren kijk ik naar de gedachten, motivaties en intenties achter hun gedrag.

Binnen de geestelijke gezondheidszorg wordt ons werk steeds ingewikkelder door onnodige formaliteiten en kunnen hulpverleners steeds minder gedegen onderzoek uitvoeren. Ik vind dat het kind centraal moet staan en vind het belangrijk om korte lijnen te houden met het kind en de kwalitatieve zorg. Dat betekent dat ik geen contracten heb afgesloten met gemeenten of zorgverzekeraars.

Ik ga direct met het kind en ouders aan de slag. Ik werk volgens de beroepscode van psychologen, ben BIG-geregistreerd en ben lid van het Nederlands Instituut voor Psychologen (NIP). Als psycholoog passen woorden als betrokken, integer, verantwoordelijk, gedreven en kritisch bij mij.